تاریخچه دانشگاه:
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در تاریخ ۱۰ آبان ۱۳۶۵ تاسیس گردید و با ۳۰ نفر دانشجو شروع به کار کرد. ریاست این دانشگاه در ابتدا بر عهدهٔ دکتر احمد شاهورانی بود. سپس به ترتیب زنده یاد دکتر علی معصومی، دکتر مرتضی خسروی و دکتر پیمان مهستی ریاست این دانشگاه را تا مرداد ۱۳۸۴ برعهده داشتند. ودر اریبهشت سال ۱۳۹۱ ریاست دانشگاه از دکتر یعقوب نژاد به دکتر اخوان فرد انتقال یافت و دکتر اخوان فرد ریاست دانشگاه را برعهده گرفته بود.در دی ماه ۹۲ طی حکمی ریاست دانشگاه به دکتر علی محمد صفانیا رسید.
این دانشگاه در حال حاضر دارای ۹ دانشکده و ۲۱۹۱۳ دانشجو در ۱۴۰ رشته و گرایش تحصیلی میباشد. از این تعداد دانشجو ۴۹۶۴ نفر در مقطع تحصیلات تکمیلی، ۱۱۵ نفر در مقطع دکترا و ۱۶۸۳۴ نفر در مقطع تحصیلی کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته مشغول به تحصیل میباشند. همچنین حدود ۵۸۰۰۰ دانشجو نیز از این دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند. در حال حاضر ۵۵۰ نفر عضو هیأت علمی تماموقت و نیمهوقت در این دانشگاه مشغول به کار هستند. همچنین ۶۴۴ نفر پرسنل اداری در این دانشگاه مشغول به کار هستند. این دانشگاه در هر سال تحصیلی حدود ۱۶۰۰ نفر دانشجوی مهمان را نیز پذیرا میباشد.
این دانشگاه دارای ۲۹ انجمن علمی، ادبی و هنری میباشد. علاوهٔ بر آن چاپ و انتشار دهها نشریهٔ دانشجویی در زمینههای علمی، اجتماعلی، فرهنگی، سیاسی نیز از دستآوردهای این دانشگاهاست. این دانشگاه همچنین به کسب عناوین قهرمانی در مسابقات ورزشی منطقه ۸ و سراسری دانشگاه آزاد اسلامی، کسب عنوان بهترین میزبان رقابتهای فوتبال در منطقهٔ ۸، کسب جایزهٔ مدیر نمونهٔ فرهنگی طی سالهای مختلف و کسب رتبهٔ اول جشنوارهٔ نشریات دانشگاهی منطقه ۸ نیز نائل شدهاست. ثبت ۳۶ اختراع از سوی اعضای باشگاه پژوهشگران جوان واحد تهران شمال، با ۴۴۹ عضو و ۲۱۰ عنوان فعالیت پژوهشی، از دیگر افتخارات این دانشگاه محسوب میشود. شایان ذکر است که چاپ ۳۰۶ مقاله در نشریات «آی اِس آی»، ۹۲۱ مقاله در مجلات علمی-پژوهشی، ۱۱۴۵ مقاله در مجلات علمی-ترویجی و سایر مجلات علمی و همچنین ارائه ۲۱۳ مقاله در همایش و سمینارهای داخلی و خارجی نیز از دیگر افتخارات این دانشگاه محسوب میشود.
فضای آموزشی این واحد دانشگاهی در حال حاضر بیش از ۳۵ هزار متر مربع میباشد که با انتقال کامل دانشکدههای این دانشگاه به پردیس حکیمیه (به مساحت ۲۱۱۷۶۰ متر مربع)، سرانه فضای آموزشی، رفاهی و ورزشی هر دانشجو به ۱۰ متر مربع افزایش خواهد یافت.
این واحد دانشگاهی دارای ۴ لابراتوار زبان، ۵۴ آزمایشگاه و ۱۱ کارگاه مجهز به امکانات و دستگاههای پیشرفته از جمله دستگاه جذب اتمی، FT-IR،GC/MS و XRD میباشد. تمام دانشکدههای این واحد به سیستم مکانیزهٔ کتابخانهای مجهز هستند که در آنها میتوان از خدمات کتابخانهٔ دیجیتالی نیز استفاده نمود. در این کتابخانههای این واحد ۹۳۰۰۰ جلد کتاب با ۵۵۹۲۳ عنوان و بیش از ۱۰۰۷۸ جلد مجلهٔ فارسی، لاتین و عربی در ۱۹۷۵ عنوان، موجود میباشد. تعداد نشریات این دانشگاه ۱۴ عنوان میباشد که شامل ۸ عنوان علمی-پژوهشی، یک عنوان علمی-ترویجی و ۵ عنوان علمی-عمومی میباشد.
این دانشگاه همچنین در بخش ارتباط با صنعت به موارد روبرو پرداختهاست: شرکت در نمایشگاههای پژوهشی و فناوری، شرکت در ۸ طرح پژوهشی برون دانشگاهی، عقد ۱۱ مورد تفاهمنامهٔ داخلی، ۳ مورد تفاهمنامهٔ خارجی، ۲ تفاهمنامه با دانشگاههای خارج از کشور(نیگاتا ژاپن و سیینا ایتالیا)، شرکت در طرحهای راهاندازی مراکز تحقیقاتی، هماهنگی امور مرکز تحقیقات نمک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال-گرمسار، انجام امور مربوط به ۳ تیم روباتیک جهت شرکت در مسابقات روبوکاپ دانشگاههای امیر کبیر، خوارزمی ۲۰۱۲ و اُپن ۲۰۱۱ ایران و سایر مسابقات
دانشکدهها
دانشکده الهیات و معارف اسلامی
دانشکده زبانهای خارجی
دانشکده شیمی
دانشکده علوم انسانی و علوم اجتماعی
دانشکده علوم پایه
دانشکده علوم زیستی
دانشکده علوم و فنون دریایی
دانشکده فنی و مهندسی
دانشکده مدیریت
معرفی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال